Home

zondag 29 januari 2012

Winterklaar ik zeg APK














Ja de winter gaat er nu, ja nu maar dan ook nu echt aankomen. Een koud klimaat kan, zoals je waarschijnlijk al weet, voor een zeer droge huid zorgen en dit is allerminst prettig. Hier zes tips om je huid glowy when it's snowy te houden.



1. Niets lekkerder dan een warme douche na een koude dag. Alleen denkt je hud daar anders over, want warm water droogt de huid uit. Door korter en minder warm te douchen kun je de schade beperken. Kies voor een zachte douchecrème bijvoorbeel met oil (Cream Oil douchecrème, 3 euro Dove).Gebruik daarbij een vochtinbrengende dagcrème die bij jouw huidtype past en gebruik die gelijk nadat je je gezicht gewassen hebt.



















2. Als je last hebt van een droge huid, hou je dan verre van poedermake-up. Dat zal je huid alleen nog maar meer uitdrogen en het laat het er ook niet beter uitzien. Ga in plaats daarvan voor een getinte dagcreme of foundation.



3. Binnenlucht kan soms net zo uitdrogend werken als buitenlucht. Als de lucht binnen ook zo droog is kun je een luchtregelaar kopen om de lucht te balanceren. Wist je dat er ook zoiets bestaat als een vochtinbrengende gezichtsspray? Gewoon om de paar uur sprayen, en dat kan zelfs over je make-up!
Bijvoorbeeld de gezichtsspray van Hannah.












4. Zoek altijd naar alcoholvrije producten. Alcohol droogt je huid uit.








5. Drink op zijn minst acht glazen water per dag. Je huid zorgen kun je namelijk ook van binnenuit doen.












6. En vergeet natuurlijk niet je handen en voeten extra te verzorgen, want die verdienen dat wel met het koude weer. Denk dan aan shea butter of tea tree crème (verkrijgbaar bij de drogist). Dit werkt super vochtinbrengend!









Heb jij zin in de winter en wat doe je om je huid te beschermen.

Laat me weten?

Adios Marieke

1 opmerking: